Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2019 13:16 - Сирия - България - прилики
Автор: kabulivarna5 Категория: История   
Прочетен: 338 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 15.09.2013 10:02 -  автор: kabuli Сирия - България - прилики
 
 image

Ако Башар Асад един ден падне от власт 
Липсва каквато и да е алтернатива на президента на Сирия Башар Асад, пише Асошиейтед прес. ...липсва алтернатива на Тодор Живков, все още така си мислят хората.
––––––––––––––––––––
Политическата опозиция, която до голяма степен действа в изгнание и не се ползва с особен авторитет на място, е спъвана от вътрешни борби.
Новосъздадената политическа опозиция, като СДС и подобни на него, е спъвана от вътрешни борби.
––––––––––––––––––––
В самата Сирия бунтовниците също са разединени. 
В самата Българя демократите също са разединени.
––––––––––––––––––––
 
Бойците, свързани с терористичната мрежа Ал Кайда, започнаха все повече да доминират, при все че САЩ и съюзниците им се опитват да подсилят бунтовниците, смятани за умерени, с по-добра подготовка и военно оборудване.
Хората, свързани с предишната престъпна червена власт, започнаха все повече да доминират, при все че Европейския съюз се опитва да подсили "опитите" на всички властващи за борба с корупцията, като кражби на милиони левове от държавата, чрез различни административни хватки, с идеята в тези "опити" да има зрънце истинска воля.
––––––––––––––––––––
Не е ясно обаче кой ще замени президента Асад, ако бъде свален от власт, без значение дали с наказателни удари от страна на САЩ заради предполагаемите нападения с отровен газ или с евентуални преговори за политически преход с подкрепяната от Запада опозиция.
Целият този хаос, царящ вече 24 години в страната се дължи на факта, че още в самото начало "революционерите" не можаха да постигнат съгласие на тъй наречената "кръгла маса", кой ще замени диктатора Живков, когато бъде свален от власт, без значение дали с наказателни финансови удари от страна на Запад или с евентуални преговори за политическия преход с подкрепата на Европа и САЩ (не без тайната намеса на Русия) за нашите "демократи".
––––––––––––––––––––
Евентуален край на управлението на семейство Асад, което от 1970 г. държи заедно съперничещите си етнически и религиозни общности в Сирия, често пъти с брутална сила, може да доведе до още по-голяма анархия и да разцепи страната на анклави, управлявани от тежко въоръжени полеви командири.
И краят на властването на семейство Живкови, което от 1954 г. държеше здраво властта в ръцете си, често пъти с брутална сила, доведе до една голяма анархия в управлението на страната, която се раздели на икономически анклави, управлявани от бивши червени величия и техните наследници .  ––––––––––––––––––––––
Най-вероятният сценарий в Сирия  е иракският - пълен хаос и бандитизъм.
И като последица от вечния преход, държавата ни тъне в пълен управленчески хаос, явен бандитизъм и неприкрита корупция.
––––––––––––––––––––––
Представата, че като се  премахне Асад, ще има нова централизирана сирийска държава, е абсолютна заблуда.
Представата на Запада , че унищожавайки тодорживковска България ще успеят да изградят новадемократична беше пълна самоизмама.
––––––––––––––––––––
Местните бунтовнически командири имат значителна автономия. Често те решават на място дали да си сътрудничат с други в битка, създавайки ад хок съюзи между групи на ССА, джихадисти и салафити.
Местните партийни величия имат голяма автономия. Често те решават на тъмно дали да подкрепят дадено крило в партията си, изхождайки от интересите на групата около себе.
––––––––––––––––––––
Това, което ще се случи в Сирия, след неминуемото оттегляне на Башар Асад от власт, се е случило и се случва в България. 



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kabulivarna5
Категория: История
Прочетен: 117899
Постинги: 128
Коментари: 90
Гласове: 121
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930