Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2019 19:29 - ЗА РЕЛИГИЯТА
Автор: kabulivarna5 Категория: История   
Прочетен: 3107 Коментари: 9 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


Да почиташ кръста, на коѝто са разпнали Спасителя е все едно да почиташ сопата, с която те пребиват.
Според Константин Леонтиев "Създаването и на най-скромниия манастир е по-полезно от откриването на две общообразователни училища и един университет".
Не знам дали са са съгласни и тази умопомрачаваща "мисъл" "слугите" на Бог, които имат висше духовно образование?
Според мен това е върха на простотията. Светът щеше да е Ад без светското образование. потънал в блатото на религиозните заблуди, сътворявани от изпечени мошеници.
Друг пример в това отвошение е "мъдростта на свети Григорий Двоеслов "Временият живот в сравнение с вечния е по-точно да бъде наричан смърт, отколкото живот„.
Остава да се гадае дали той е бил временно жив или във вечния, когато е казъл тази велика простотия.
Смразябаща по идиотизм е “Смирението е да се чувстваш по-прост от всички" на Василий Оптински. Трябва да си абсолютен мисловен кретен, за да си обладан от подобни мисли,
Да вярваш, че има Сила и Разум, родили Реда и Хармонията е различно от това, да си фанатично вярващ в този  бог, роден от хитростта и цинизма на тези, които от хилядолетия манипулират религиозните чувства на милиардите религиозни, защото е най-лесно да влезеш  в мрака и най-трудно е да излезеш от него.
Защото вярата в Бог не означава да гледаш на живота единитвено чрез религиозните постулати. Вярата в Бог е да правиш безкористно добро.
Защото Бог Творец е едно, а Синът Божи е нещо съвсем друго.
Защото най-ужасяващите кръвопролития са ставали и все още стават в името на бога, 
когото човекът не е видял.
Защото Създателя повери творението си в ръцете на тези, чийто бог се казва Шекел.





Тагове:   religiq,


Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zaw12929 - Създаването и на най-скромниия ...
13.05.2019 22:26
Създаването и на най-скромниия манастир е по-полезно от откриването на две общообразователни училища и един университет".
Всеки има мотиви за мислите си- приеми ги, дай твойте полезни мисли!
цитирай
2. lexparsy - Само поздравления плахо изказвам за тези размисли!
13.05.2019 22:44
Защото се страхувам че ако започна и аз да изказвам че и да доказвам изопачеността на Вярата и затварянето на преиначеното Християнство в Религия с удобни и даже злокобни канони, угодни за някакви политико-икономически доктрини.. просто няма да спра... За това и не пиша за това, защото май тепърва узряваме за разбирането на неща, вменявани ни от деца. Като същото важи и за понятието „Наука“ и „История“ и т.н.
цитирай
3. krumbelosvet - Уж, УЖ, ужким против "религията"
14.05.2019 07:34
Но не, не против религията въобще, а против ХРИСТИЯНСТВОТО. Което 2000 години е устояло на БЕЗКРАЙНО по-умни критики от горната, БЛЕСТЯЩА С НЕВЕЖЕСТВО И ПРИСТРАСТИЕ. Равнище (ниво) талибанско. Не случайно името започва с Кабул. КАБУЛ, драги lexparsy, коментар 2. И ти, свръх-осведомен европейски интелигент, се хващаш на талибанска въдица. Толко си европец и толко си усведумен. Не случайно и ти висиш на първа стр.
цитирай
4. lexparsy - Ами точно заради такива като тебе не искам да се изказвам
14.05.2019 09:58
krumbelosvet написа:
Но не, не против религията въобще, а против ХРИСТИЯНСТВОТО. Което 2000 години е устояло на БЕЗКРАЙНО по-умни критики от горната, БЛЕСТЯЩА С НЕВЕЖЕСТВО И ПРИСТРАСТИЕ. Равнище (ниво) талибанско. Не случайно името започва с Кабул. КАБУЛ, драги lexparsy, коментар 2. И ти, свръх-осведомен европейски интелигент, се хващаш на талибанска въдица. Толко си европец и толко си усведумен. Не случайно и ти висиш на първа стр.

Ти схвана ли някаква моя мисъл против Християнството, че бързаш да обиждаш Крумеее???
Да не би да си от тези религиозни, които с толкова кръв, не 2000, а ~1700 „устояха“, с идеите си да владеят света, чрез религиозни ритуали, без разбиране чии са, надминаващи всички ереси, с които и света е залят...
А за страха на църквата от гностицизма, и превръщането му във фалшиви науки, ако говорим, ти май си и техен продукт с изразните си средства.
А аз седя на първа, защото ме помпат, за да оплюват какво споделям само с приятели, и които коментират с доводи и без обиди!
Ако не се извиниш, просто няма да чета повече какво пишеш!!!
цитирай
5. kabulivarna5 - . krumbelosvet
14.05.2019 11:01
Когато си против нещо не подхождай към него като поп на молитва - ла-ла-ла-ла-ла-ла, и така до второто пришествие. А Кабули, безпросветни ми Крумчо, няма нищо общо с Кабул и талибаните, защото е турцизъм в българския и в буквален превод е "приемам те такъв, какъвто си".
цитирай
6. lexparsy - Уважавам името Крум!
14.05.2019 12:55
Но ти докато го носиш май имаш предпочитания към кратките несвързани изразни средства, и нещи май мразиш смислените проповеди. Много попско-религиозно си слушал Крум.
Крешно е да правиш нападки в подобен стил в чужд постинг, за което се извинявам на kabulivarna5, и няма да отварям да же постинга повече...
цитирай
7. анонимен - Драги критици на християнството.
14.05.2019 19:23
Драги кабуливарна, и драги Лекс.
Аз не съм черковник, а инженер с научни интереси. От такъв интерес познавам Библията. Там има текстове от хора изключително интелигентни, духовни и етични. А вашите критики са толкова далече от това равнище, че ме подразни САМОМНЕНИЕТО ви, чувството ви за превъзходство. Личи, че имате най-бедни представи за обекта, който критикувате така НАДМЕННО. И,
казано образно, вие джапате в плитчините на океана със самочувствието на океанолози.
Малък пример с... Ботев. И геният греши. Всички знаем;
"Страх от Бога било начало
На всяка мъдрост.
Тук е казало
Стадо от вълци във овчи кожи.
Камък основен за да положи
На лъжи свети
А ум човешки
Да скове навек в окови тежки..."
А истината е, че когато е писан Стария Завет, просто НЯМА ДУМА за морал. Затова е словосъчетанието "страх божи". В народния език има по-битов аналог - "кумова срама". Но Ботев, в духа на Френската революция и Комуната, презира поповете. Които често си го заслужават, но това е друга тема.
Религиозното мироглед е ЕТАП от развитието. И понеже от много хиляди години е имало надарени хора, и в тоя мироглед има бисери на ЧОВЕШКИЯ ГЕНИЙ.
НАШАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ е основана на нашето минало, което е християнско. И да критикуваме християнството, в тоя момент означава да работим за исляма и Юдаизма, които имат по-тежки грехове ИМЕННО В СЕГАШНИЯ МОМЕНТ. Затова реагирах остро, за което съжалявам.
цитирай
8. krumbelosvet - Комент 7 е мой
15.05.2019 07:46
Не зная как е станал "анонимен".
Не знам турски език като автора, който за това незнание ме нарича невеж, мене гяурина, който вярва в дървени глупости. Но равнището на автора е НАИСТИНА, наистина Т А Л И Б А Н С К О. Според господин талибана поповете пеят ла ла ла ла ла ла. Талибанска работа.
А за острия език срещу г-н лекс наистина съжалявам.
цитирай
9. kabulivarna5 - krumbelosvet
21.05.2019 17:05
Е. наистина си невежа, щом не можеш да направиш разлика между привнесена чужда дума в българския и знаенето на езика, от който е привнесена. Май си патологичен случай, щом сам се наричаш “гяур“! Ако моето равнище е талибанско, то със сигурност твоето е на алкохолизиран кретен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kabulivarna5
Категория: История
Прочетен: 116920
Постинги: 128
Коментари: 90
Гласове: 121
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031